Imorgon är ingen vanlig dag...

Duktigt av mig, jag kommer in bara för att önska er alla ett gott nytt år på självaste nyårsafton! Fan vad snäll jag är ibland. Eller nåja, jag kom mest in för att jag har tid att fördriva tills mina kära päron kommer och plockar upp mig för att skjutsa mig till bussen mot Västerås, så jag var väl lite självisk. Fast det är jag ju ändå eftersom jag mest skriver för mig själv för att kunna komma tillbaka om något år och skratta åt hur finurlig jag är, eller nått. Om jag nu är det, det vet jag inte, fan vad jag svamlar och jag som inte ens druckit något än, jag lovar. Eller jo det har jag ju, jag drack mjölk till frukost...

Vad tråkig jag är :)

Nu ska jag bespara er på era krafter och låta er göra något annat så ni orkar med kvällen liksom, jag vet att jag tär på krafterna, höhö. Meeen!

GOTT NYTT ÅR FÖRHELVETE :D

Packa-packad-kalas

Nu håller jag på och packar lite inför trippen till Västerås för ett besök hos Vivvsan, hoho. Måste ner till centrum också för att inhandla lite rusningsdryck och kanske hitta en nyårsskrud också, men det sistnämnda får vi se om jag överhuvudtaget kommer bry mig om när jag väl är där. Är det en jävla massa folk som ska rycka och dra, så skippar jag nog det.

Det är förövrigt dödstrist här hemma nu när inte killen är hemma, och ändå har han bara varit borta två nätter. Hade han varit i samma land så hade det förmodligen inte känts lika ensamt, men nu är han ju liksom flera hundra mil bort, rövigt det där... Så det är en jävla tur att jag flyr fältet för några dagar hem till kära Vivvsilur :D Jag har ju inte sett hennes nya lägenhet än, så seg har jag varit, en smäll på fingrarna förtjänar jag!

Nu ska jag nog återgå till mitt, meeen, skriver jag inget innan nyår (vilket är rätt troligt) så får jag ta och önska er ett gott nytt år redan nu.

Todelooo!

Blä :(

Nu kommer det bli väldigt ensamt här hemma de närmsta tio dagarna, bortsett från nyårshelgen då jag ska hem till Vivvsan (vilket kommer bli sjuuuukt skoj!). Killen åkte nämligen till Spanien imorse med sin familj, jag ångrar lite att jag inte hakade på ändå, menee... Så kan det vara! Han tog även med sig systemkameran, så jag får ta hans digitalkamera, därför kommer det nog fortsätta bli lite tomt på bilder här ett tag framöver. Eller ja, jag kommer säkert sitta vid PS en del också, då jag hittat en ny grej att sysselsätta mig med där, höhö. Även om jag egentligen borde börja med examinationen så jag har den ur världen.

Så nu bjuder jag på den här, nej den blev inte direkt fin, men whataheck... Man måste ju börja någonstans och att inte ha någon ritplatta gör det lite svårare (A) Gjorde även en på Jessi igår, höhö, så den bjuder jag väl också på då.

 

Julfirande

I fredags firades självklart julen, med en jäkla massa mat. Jag tror inte att jag har tröttnat än, mammas matjessill kan jag inte tröttna på, åh... Skulle vilja ha lite nu! Fick många fina julklappar, bland annat en schweingod parfym, ett halsband och örhängen, STRUMPOR (som var jävligt behövligt, hade väl typ sju par kvar, höhö) och pengar. Det blev även en massa skiftningar av lotter, jag och killen köpte lotter till mamma och pappa, vilket även brorsan gjorde, mamma och pappa gav lotter till mig och brorsan och brorsan gav lotter till mig. Höhö, invecklat! :D Dessutom fick jag pengar av brorsan också, det kändes väldigt dumt eftersom jag inte köpt något till honom, så jag kände mig ju lite dum :(

Av killen fick jag en ny kameraväska, minneskort och ett litet ministativ! :D Heeelt awesome!

Igår skulle jag, killen och en massa av hans polare dra på krogen. Vi skulle dra till en lokalkrog här, men jag och kusinen gick förbi och såg att det redan var rätt tjockt med folk redan vid 9, och ett rent jävla ockerpris till entrén, så vi bestämde oss för att dra till en annan krog i närheten. Där var det betydligt lugnare, men jag fick inte med mig killen och hans polare, men det var kul ändååå! Bortsett från en massa ryssar och polacker som var där i början som skulle klänga och ha sig, men de åkte på en (egentligen typ tre) totaldiss/ar.

Tyvärr har jag inga nya bilder att bjuda på, jag har varit kass på att fota, så jag bjuder på en bild på Jetskis kattski tagen när jag var hos henne förra veckan...


God jul! :)

Vill önska er alla en riktigt god jul! Hoppas att ni får en underbar och stressfri jul och att ni har alla julklappar färdiga, jag och killen är ju dessvärre inte det, haha. Så snart ska vi bege oss ut i stressdjungeln bland alla de andra som haft dålig förberedelse (eller som i mitt fall, brist på pengar). Pengarna kom ju i och för sig igår, men då hade vi annat för oss. Vi skulle åka och köpa julklappar, men det blev bara en... eller två då. Killen fick ju sin nya bil, och jag säger bara omnomnom till den! Visserligen så ska den ju rekondas och fixas lite på lacken och så, men han ska ta dit den igen när han ska iväg till spanien :)

Audi A6 Allroad 3,0 TDI, 09:a den är riiiiiktigt fränig! Aj lajk it alååått!

Nu är det nog dags för lite frulle, sen julhandel, riktig jäkla julhandel, haha! Så jag får önska er en riktigt god jul igen!

"Aldrig mörda på en lörda'..."

Kikade precis in på min sida på SU för typ tjugonde gången de senaste två dagarna, och guess what!? Jag har äntligen fått resultatet från förra kursen, skrapade hem ett C, nicelibajs! Såå, nu behöver jag inte oroa mig för att få Fx:a, detta var en bra julklapp från SU, tack tack!

Jag har varit väldigt effektiv sen senast jag skrev, jag har faktiskt rullat och stekt 63 köttbullar (ja, jag räknade dem), tvättat och strukit lakan, påslakan och örngott. I'm a real housewife! Imorrn blir det väl till att kirra till lite städning också, på julafton ska man vakna i en ren lägenhet, det har jag alltid gjort och kommer alltid att göra :D

"Städa, städa varje fredag och så varje jul, det tycker jag är kul!" (Allsång på bloggen, oh yeaah, med mig själv åtminstone, men äsch!) Och så förbiser vi att det inte är fredag imorgon, vi kan ju låtsas som det. Förresten så diggar jag fortsättnigen på den låten, "...men aldrig mörda på en lörda', för det verkar skumt och det tycker jag är dumt..." Pippi Långstrump is the shit! :D

Sådärjaa!

Nu är bilderna klara, och jag ska dela med mig av hela fyra stycken, bussigt va?






Hähä...hästen fick jag faktiskt provrida, jag klarade mig! Jag ramlade inte av, fast nästan! Thermobyxor och barbacka var tydligen ganska halt enligt Jessi, jag kan intyga! :O Men han var hur gosig och snäll som helst, heeest! :)

Mhmm!

Nu är jag hemma igen efter mina tre dagar ute i skogen hos Jessi, alltid skönt att komma bort, men lika skönt att komma hem igen :) Nu för jag över alla bilder som togs, så jag lovar att ja ska dela med mig av någon i alla fall, maha!

Idag blev det även lite julklappsköp, två stycken julklappar till killen. Imorgon ska jag försöka tvinga med killen till att åka och handla något till mor och far, kanske höra lite med brorsan också om vi ska köpa något tillsammans. Vi får se! :)

Idag ska jag även laga en jevla massa köttbullar, har hela 2 kg köttfärs, så nu ska det banne mig bli köttbullar!

Uj dååå!

Jag har visst blivit slö med uppdateringarna här, ser jag... Nu sitter jag hemma hos Jessica ute i skogen, härligt värre! :D Visserligen sitter båda och nördar framför sina lika fina datorer (konstigt när båda har exakt likadana) hähä, men vi har matkoma, då får man lov att vara relativt osocial, även om vi skriver till varandra via msn, så kan det vara. Snart kommer ingen någonsin behöva prata med varandra längre känns det som, meneee...

Jag har inte tagit några magnifika bilder på oss två än, men det kommer säkerligen då jag kommer vara kvar här till på tisdag ;p Men jag bjuder istället på en gammal snyggbild på oss, som alla bilder på oss är, liksom.


Hööö

Nu har jag precis fört över hela transkriptionen till datorn... Lite långt bleeev det. Sju A4 sidor, 2350 ord ungefär. Hur fan ska detta förkortas, ehöööm. Men det löser sig nog, hähä!

Nu borde jag väl kanske ta och läsa lite i kurslitteraturen så att jag kan ta ut det som behövs för att påbörja skrivandet.

Roooooligt inlägg!

Transkribera mera!

Scheisse! Jag satt med den första filmen från observationen nyss, den är på ungefär 12 minuter. Transkriptionen blev på hela 6 A4, jag tror nog att jag mååååste korta ner det lite när jag ska lägga in det i examinationen, det är trots allt en film till på ungefär samma tid. Hähä, annars blir det en lååååång examination, och jag får ju inte överstiga 2800 ord heller, har jag för mig att det var. Tjoflöjt liksom!

Men nu är det nog dags för lite frulle!



Resten av dagen blir nog till att plugga tills jag ser dööbbeeeelt, hähä!

He..he..heeej

Det var visst ett tag sen jag uppdaterade sist, menee, så är det när det är så liksom, hehe. Det har i alla fall hänt en del, om man säger sååå!

I lördags var jag som sagt hemma hos Veronica en sväng för att säga grattis, vi byggde ett fint litet pepparkakshus, om jag får säga det själv, höhö! Tyvärr har jag ingen bra bild, så ni får helt enkelt kika in hos Vivvsan för bra bilder ;) Hennes boyfriend smsa även om en viss oro att hon råkat ut för nått, nämligen den där självmordsbombaren som säkerligen inte gått obemärkt förbi för någon, men hon satt ju i tryggt förvar i sin moders lägenhet. Dessutom så misslyckades ju självmordsbombaren något fatalt, fast tur var väl det. 

Tyvärr var jag ju rätt krasslig, så det blev ju som sagt bara en sväng dit i princip. Sen var det bara att lägga sig i sängen och kurera sig lite. Men förkylningen sitter fortfarande i, men något bättre har det ju blivit, blir inte svimfärdig av att gå tio meter nu åtminstone, yeey meee!

Söndagen var ju också bara till för att kurera mig då, så det var mest bara stillasittandes, då hände inte direkt något kul. Fast jag och killen begav oss ut på en liten fotorunda, trots att jag typ flåsade mig upp för en kort backe klarade jag det, höhö. Då fick jag även tillfälle att prova reflexskärmen, oh yeaah! Guld värt, helt självklart!

Nu sitter jag och väntar på att filkonverteringen av filmfilerna från observationen ska bli klara, men det lär ju ta några timmar till, så jag får väl vänta till imorgon till att köra en djupdykning i examinationen. Det känns som om jag skriver om mina jävla examinationer var och varannan dag, även om det bara är tre kurser á tre examinationer gjorda, eller ja, två kurser gjorda och två examinationer, men nu är ju tredje kursen snart slut och med den ska en ny examination göras... Ehhm.. ja precis, blahaaa!

Nu tänkte jag bjuda på två bilder, som ni har läääängtat! Or not! :D Whatevaaah


Killen fick agera provdocka, nöööh!? Så är det, ändrade lite i exponeringen och gav den lite mer kyla, annars inte nämnvärt mycket som ändrats.


Här är killen fotografen, och jag som "modell" hähä, men lite retusch är det, man kan ju inte visa skönhetsfläckarna jöö ;p Gav den här lite mer kyla och exponering också, plus att jag minskade mättnaden något.
Fast jag ska faktiskt vara riktigt givmild och ge den ofixade bilden på mig också, bara för att... Även om det ser ut som att jag har gulsot, men vadgöördeeet?



Over and out liksom!

Yees

Kanske är tid för en liten uppdatering såhär lite på morgonkvisten. Jag har varit på VFU de senaste tre dagarna, vilket har resulterat i att jag blivit smittad av barnbaciller, så jag sitter här med täppt näsa, ont i halsen och trött i kroppen, mysiiiigt! Menee, sånt får man väl ta, hähä.

Idag har jag även planerat in att jag ska träffa Vivvsilur, för hon fyller ååår snart, så hon måste ju firas :D Vilket påminner mig att jag måste köpa någon liten present idag, mhmm! :)

Annars får vi se vad som händer den övriga dagen fram tills jag ska träffa henne, vet inte alls hur jag ska göra :(

I torsdags var jag i stan med två kurskamrater, så nu ska jag bjuda på en bild på dem ^^


Mööh

Idag var det basgruppsdag och med den ett besök på gymnasiet i partnerområdet. Det kändes nog kul för Kimberly att kunna spana in killar som faktiskt var i hennes ålder, höhöhö ;p

Annars har det inte hänt så överdrivet mycket idag, faktiskt... Så att jag skriver nu känns onödigt tråkigt när jag inte har någonting roligt att förtälja, och fan ingen bild att bjuda på heller.

Jag har inte varit effektiv för fem öre idag, jag har gjort upp en läsplan, men jag har mer än hälften kvar att läsa för dagen. Undra om man skulle ta sig ett dopp i badkaret och bara läsa. Hmm, det får nog bli så. Måste ju trots allt vara lite utvilad till imorgon då observation på förskolan står på schemat, så kameran är laddad och... just det, någon direkt fokusfråga har jag inte skrivit ner för observationen heller, det kanske är läge att göra det nu då.

Ha det bra gaylords!

Vill haaa!

Har suttit och kollat lite på inredning och sånt, och faaaan vad jag skulle vilja ha en massa pengar... Ååh :( Jag blir kääär, jag vill göra om... massor!



Detta vill jag ha i sovrummet! Skjutdörrsgarderoben Tokyo från skånskabyggvaror, Ferm living tapet från tapetshopen och Monaco vägglampa från Mio.

I vardagsrummet vill jag ha den här niceiga soffan vid namn Modern living från Mio:



Den som känner sig som en jultomte i år, kan gärna få köpa allt detta till mig ;)


Det där med rubrik... börjar bli långtråkigt

Som ni kanske ser så har det blivit ett litet jultema här på bloggen, slängde ihop en liten tomte på någon minut i PS, men det kommer väl förhoppningsvis lite till någon gång de närmsta veckorna. Har inte någon bra vinterbild att ha på headern, och orkar inte pilla ihop något i PS just nu heller. Men meeen!

Idag var jag över till min VFU-plats och skrev på lite papper och la upp ett schema för de tre dagar jag ska vara där, najs najs! Det kan aldrig nämnas nog hur mycket jag gillar de där ungarna och pedagogerna, helt underbara. Fick ett varmt välkomnande idag också och de flesta av barnen sprang fram till mig när jag kom in och kramade mig, gosebarn! Blir alldeles varm i hjärtat :)

Som säkert de flesta märkte imorse var det ett jävla problem med SL (ovaaanligt), åtminstone med pendeltågen. Jag såg att ett tåg åkte iväg precis innan jag kom fram, men vem orkar springa och stressa när det inte är bråttom? Så ja, jag bestämde mig för att ta tåget efter, men det tåget var ju så fint inställt, så jag fick vänta i en halvtimme. Det är ju iofs inte så jobbigt, det är ju inte lång tid, men ändå... Betalar man 500 kr i månaden för en tjänst så ska det ju ändå funka, även om en ynka gång är okej, men snö är inget nytt och det är inte en accepterad ursäkt. Whateevaaah!

Nu ska jag snart bänka mig framför tvn och vara allmänt tjejig, ska kolla på top model, sörrni!


Andra advent...

... är redan här, och slut snart då, det är sjukt vad fort tiden går! Nu sitter jag i sängen och bara slappnar av. De sista adventsfikagästerna har nästan precis gått hem. Känns nästan som att man kammat hem lite vuxenpoäng alltså! Även om det blev sjukt varmt så var det väldigt mysigt :) Vi var hela 10 vuxna, om man nu kan kalla oss alla det haha, och fyra barn mellan två veckor och fem år, härligt värre, småvildingar :D

Imorgon ska jag förbi "min" förskola en snabbis vid nio för att skriva på tidrapport och lämna över och diskutera kursmålen för nästa VFU som är redan på onsdag, tråkigt är det ju att det tyvärr bara är på tre dagar och att jag inte kommer kunna leka så mycket med barnen, nu blir det nästan bara att fokusera på att observera men det är ju intressant det med :)

Nu vet jag inte alls vad jag ska skriva, så jag slutar nu... Hoppas ni andra också har haft en härlig helg och en andra advent! :)

Jag har ingen rolig bild att bjuda på heller, så ni får helt enkelt stå ut med ett bildlöst inlägg idag, som vanligt typ, hähä! Men jag lovar att jag verkligen ska försöka ta mig tid till att fota lite så snart det går, men det är lite svårt att ta sig tid för det just nu :(

Öppdääjt! :D

Nu är jag lyckliga tjejen igen, vi behöööver inte lämna in den för rengöring, nu är den boooorta! :D Hähä!

Killen föreslog att vi skulle använda dammsugaren på lägsta nivå, jag var skeptisk till det eftersom jag hört att det kaaan bli problem, men det blev det inte, så nu är dammet boooorta! :D Wohoo!

Åh, ledsen i ögat! :(

Jag var som sagt inne i gamla stan igår, men kameran fick inte följa med, jag ville inte riktigt ta med den när det vräkte ner snö utifall att jag skulle förstöra den.

När jag kom hem igen så fotade däremot lite, och till min förskräckelse upptäcker jag en "stor" ful fläck nästan i mitten på bilden. Jag konstaterar att det förmodligen är damm, jag torkar av UV-linsen, men inte hjälpte det, så torkade jag av linsen på objektivet, men nääääe! Så då är det förmodligen damm på sensorm, gööhr, frågan är om jag överhuvudtaget vågar göra rent det själv. Jag har ju ingen gummiblåsa hemma, vad jag vet? :O

Jag får filura på det, det känns ju lite jobbigt om den går sönder, det blir väääldigt dyrt. Blä, nu ska jag läsa användarhandboken.

Jag tog faktiskt bilder innan, så jag kan ju faktiskt visa er två av dem i alla fall.



Starkt jobbat att jag lyckats läsa två av nio böcker den här veckan vaaa? Nu är det bara tre veckor kvar och sju böcker att läsa, mums! Hoppas de andra böckerna är lika intressanta bara, höhö!



Här tog jag en bild på adventsljusstaken med lite sämre skärpaaa, no shit... Och här ser man dammet, som nu är en fläck :( Hitta ett fel, bohooo! :'(

Yeees!

Nu sitter jag med plugget igen, föreläsningen idag var inställd, så perfekt med tid för att läsa lite, jag hann inte läsa det jag skulle ha läst igår, så jag får ta igen det idag. Boken är väääldigt bra och jätteintressant, så det är toppen, jag satt och läste mitt i natten för att jag inte kunde lägga den ifrån mig, en kursbok? Haha, ja så kan det vara, mer av sånt tack!

Jag har bland annat lärt mig att våra sinnen, på en sekund, tar in information som motsvarar elva miljoner bits, deeet är inte lite det, men att bara ungefär 40 av de bits uppfattas och tas in helt beroende på hur vi mår och vad vi är intresserade av ^^ Coooolt vaa! Haha

Idag lovar jag er att det ska tas nya bilder, jag ska nämligen in till gamla stan på julmarknad med mor min, och då är det ju självklart att kameran plockas med :)



Dessa två böcker är nog de mest intressanta och bästa böckerna jag hittills läst under min utbildning,
absolut värda sitt pris, om man nu ska bli förskollärare eller lärare ;)
Fast retorikboken funkar nog för de flesta som vill ha lite skjuts i hur de ska klara av redovisningar,
även om den är inriktad till lärare. Braa skit!
Vänster bild tagen från Liber, höger bild från RetorikMagasinet.


Hoho!

Idag drog den tredje kursen igång på riktigt med det första seminariet, och jag kan säga redan nu att den här kursen känns betydligt roligare och lättare än den förra. Tänk vad mycket en seminarieledare kan göra för att man ska känna; WÖÖÖW! Har precis gjort upp en läsplan för kursen, även om det är cirka 50 sidor per dag, så känns det bra, löööv it! Så nu ska jag alldeles strax sätta igång med första läsningen, om man bortser från boken jag läste till idag då, så vi får se vad jag tycker efter att ha läst den här boken, som enligt min gamla kurskamrat som jag bytte böcker med tyckte var jobbig. Weeee'll see! :D

Lite senare blir det även lussefika, lite för tidig men ändock, hos svärföräldrarna, mööömma!!!

Dags att läsa, och jag ber om ursäkt för att jag inte har några roliga bilder att bjuda på just nu, ni får vänta tills jag införskaffat mig nya fräscha bilder helt enkelt ;P


Mööh

Det är världelöst att börja så här sent! Jag blir så sjukt off, jag ska inte gå till bussen förrän om en timme och tjugo minuter, jag blir för slaaaapp! Det är lättare att bara gå upp, göra sig iordning och sen dra, men nu hinner man ju vara vaken i flera timmar innan, haha. I-landsproblem, oh yeaas!

Efter skolan ska jag i alla fall åka pulka, eller ja för mig blir det budgetvarianten med plastpåse, med Johan och killen kanske skulle följa med, får seee! Det är ju helt pöörfääkt väder ute, en massa minus och en massa snö, kan vintern starta bättre?

Jag funderar på att ta med mig kameran till skolan, fast det känns onödigt i och med att jag inte kommer ta upp den då det bara är att gå från tunnelbanan till klassrummet, från klassrummet till tunnelbanan och sen hemåt för att åka plastpauuuse!

Blöblöblöblöblö! Jag kanske skulle ta och göra något nu, men vet icke vaaad! En tvättmaskin hinner man ju inte dra igång, städa känns också onödigt, har bara fyra sidor att läsa ur en bok men det tänkte jag göra på tåget... Hömm, jag ska nog ta och pilla naveln istället, tjingeling!


:D

Idag är det ju för fan första december! :D Hur härligt är inte deeeet? Bara 23 dagar kvar till julmat, möööms! Dessutom har jag bara 50 sidor kvar att läsa till imorgon, yeeees... Segast är att vi har eftermiddagsseminirierna nu, att sluta 16 på vintern är fan ingen höjdare, speciellt inte när SL suger getballe. Blöö! Men det är väl bara att bita i det sura äpplet, antar jag. Nästa vecka är det dags för VFU igen, fast den här gången ska vi faktiskt vara ute på våran VFU, det ska bli kuhuuul! Jag ska dit på måndag för att lämna in kursplanen bland annat och dessutom skriva på timgrejsimojsen efter att jag hoppade in extra. Extrapröjs till juuul, jatack! :D

Vad tråkigt det blir i den här bloggen utan några nya bilder, jag måste verkligen ta och damma av kameran snart, det enda jag fotat på senaste tiden är min lunch idag. Det var nom nom, men nu sitter jag på fel dator, så den får jag väl lägga upp imorgon och visa som dagens lunch istället, höhö!

Fast, ni ska ändå få någonting annat att vila ögonen på istället för alla dessa tråkiga bokstäver, fan vad snäll jag är!


Liran laran loppan

Nu sitter jag på en tråkig föreläsning, men jag övertalade Malin att uppdatera sin blogg, så får se om hon gööör det också ;p

Jag trodde verkligen att vi skulle sluta vid 16 idag, men vilken härlig överaskning att vi slutar efter den här föreläsningen, alltså vid 12, party party!

Nu kanske jag skulle ta och fortsätta lyssna på föreläsningen, tjing!

RSS 2.0