Jag hoppas innerligt att all elektronik dör ut

Varför ska allt bara gå emot mig för? Nu när jag äntligen hittade de rätta Windows-skivorna och skulle formatera helvetesburken så försvinner ALLA bilder, ALL musik, ALLA filmer. Man brukar kunna välja vilken jävla hårddisk helvetet ska formatera på, men nej inte den här gången, nu ska den sätta igång av sig själv, jag trodde att allt var lugnt att det bara skulle formateras på hårddisken med Windows på. Men nej, självklart inte, nu vill den jävlas med mig igen, som alltid. Jag säger det jag alltid sagt "Jag och elektroniska prylar hänger då fan inte ihop", och nu har jag ytterligare ett bevis. Usch!


Det enda som varit bra med den här dagen är väl då att alla kurser äntligen är slut, jag behöver aldrig mer gå till skolan, om man bortser från studentdagen då. Det är väl en jävla tur att det är just idag, annars skulle jag nog vara på bristningsgränsen till att begå självmord, om inte annat skulle väl snart sladden till datorn hoppa upp och strypa mig. En till sak som är bra med idag är att jag ska äta kakor idag, det har jag bestämt, nog måste man väl få tröstäta lite.


Imorgon ska jag till stan och kolla på kläder och smink. Då ska jag nog också ta och tröstäta lite... Mina bilder :(

Jag ska fan joina Amishfolket!


Nu bär det av mot bättre tider

Idag har jag varit ledig från allt vad skola heter. Det har varit extremt skönt, förutom det att jag har varit tvungen att ta mig till ungdomsmottagningen. Det var mindre trevligt. Jag tänkte att jag skulle vara smart och åka dit innan de öppnade för att inte få sitta och vänta i en timme på min tur. Därför var jag där en halvtimme innan, allt var frid och fröjd, tills en kvart senare. Då kom det ett gäng på fyra nysvenska flickor, som i vanlig ordning inte ingöt någon som helst respekt för de övriga som var där och faktiskt hade väntat betydligt längre än dem. Ena tjejen säger "Ååh fan vad mycket folk" då plötsligt en annan i skaran utropar "iiih, skitsamma vi trängs så vi kommer in först", vilket gör att alla vrider på sig och stirrar stint på dessa fyra sinnesslöa idioter. Redan efter någon minut ger de sig iväg till ICA för att käka sig feta på godis. Vilket nog de flesta väntande personer uppskattade, då dessa nysvenskar som vanligt inte kan hålla en normal samtalston, är respektlösa och helt enkelt är påfrestande. Tyvärr kom de tillbaka efter fem minuter, och körde samma procedur som förra gången, men den här gången kunde jag inte bara stå på mig. Så jag ställde mig istället bestämt framför dessa idioter, otroligt nog varken gjorde de något eller sa något åt mig.


Strax därefter öppnade de äntligen mottagningen, men på något vänster lyckades de där pajaserna ändå få tid först. Lyckligtvis fick jag tid direkt efter dem, så jag orkade inte oja mig längre över den pärsen. Fort gick det för mig i alla fall, fem minuter tog det, sen var jag klar. Då begav jag mig återigen till tåget för att ta mig den långa vägen hem. Redan igår bestämde jag och mor min att vi skulle mötas upp i centrum för att leta efter de resterande plaggen till min studentoutfit. Därför bestämde jag mig för att hoppa av en station innan för att gå den biten och hinna ikapp klockan lite, så idag har jag i alla fall fått mig en lagom lång promenad, men imorgon ska det bli längre.


Det märks på mina fötter att jag inte fått min dos av promenader på senaste tiden, då jag har fått en stor jävla blåsa på höger häl. Allt är skolans fel, men nu har jag som tur var bara två saker kvar att oroa mig för, vilket är; ett nationellt prov i tyska och en rättfallsövning i rättskunskapen. Men nu flyter det mesta på och jag känner att jag äntligen kan slappna av lite och bara ta det lugnt de här få dar det är kvar till studenten.


Min frånvaro beror på plugg, så det så

Idag var Veronica väldigt noga med att poängtera min dåliga blogguppdatering. Den senaste veckans ihärdiga pluggande har lett till att min uppdatering av bloggen har fått ställa sig åt sidan. Nu har jag dock lyckats få åtminstone hälften av det jag hade kvar att göra gjort, så nu är det bara en uppgift i rättskunskapen och alternativt ett seminarium, en redovisning i biologin, ett matteprov, två tyskaprov, en individuell uppgift för projektarbetet och en korrigering av bokföringen kvar. Alltså är det enbart åtta saker kvar som jag behöver ägna tid åt, egentligen bara fem eftersom jag inte kan plugga till de nationella proven i tyska och matte, jag kan inte heller plugga särskilt mycket på seminariet för rättskunskapen heller. Då är vi nere i fyra, så det känns lite lugnande.


Fredagen började förstås med ett väldigt rofyllt nationellt prov, hörförståelse dessutom, som är en utav mina största svagheter i tyskan. Nåväl, jag fick i alla fall ett starkt VG, vilket förvånade mig, då jag trodde att betyget på hörförståelsen skulle bli sämst. Efter tyskan var det dags för redovisning av projektarbetet. Det gick förvånansvärt bra, trots att vi gick igenom PowerPointen enbart innan lektionen. Häftigt nog var vi de enda som redovisade utan papper. Redovisningen gav i alla fall ett VG från svenskläraren. När jag väl kommit hem blev det att duscha och packa för att sedan åka iväg till Nykvarn för att hämta en polare, och sedan vidare mot Örebro. Kvällen avslutades med ishockeyn, som vi tråkigt nog förlorade.


I lördags fyllde killen år, så det blev att fira av honom lite, trots hans motvillighet till att fira födelsedagar, speciellt då sin egen, men det slapp han som sagt var inte. Han fick en söt mugg av sin son som det stod "Min pappa" på och med en text inuti som ger mig tårar i ögonen varje gång jag läser den. Jo, jag har nog blivit lite blödig. Vi for även iväg till hans polare för att grilla, vi blev bjudna på potatissallad och kött, smarrigt värre. På vägen till hans polare droppade vi in på en militärloppis, där införskaffade killen en militärhjälm åt sonen sin, som han bestämt skulle ha på sig tills det gjorde ont på hans stackars lilla huvud. Efter den otroligt goda maten åkte vi hem till killens morsa igen, där vi bjöds på hallontårta. På kvällen var det dags för ishockey igen, så jag bänkade mig framför dumburken, även om jag hade stor lust att gå därifrån och slå på varenda finne jag kom åt.


Söndagen ägnades mestadels till att sitta i bilen. Först för att hämta upp polaren vi plockade upp i Nykvarn, för att sedan åka vidare till hans föräldrar för att hämta lite saker han skulle ha med sig upp igen, sen för att lämna killens son och sedan kunde vi äntligen bege oss hemåt igen. Hemma hos killens sons morsa skulle sonen visa när han åkte på sin cross, vilket resulterade i två yngre herrar som stod med breda leenden och som självklart också ville prova på att åka minicrossen. Nog såg det roligt ut när killen min med sina långa ben satte sig på minicrossen, han såg nästan ut som Janne Långben.


Igår satt jag till störst del med plugg. Fältarbetet blev klart, vilket resulterade i ett VG och förhoppningsvis även ett VG i kursen om jag klarar redovisningen om mikroevolution på torsdag.


Idag var jag då i skolan och hann klart med att redovisa fältarbetet och skriva klart rättskunskapsuppsatsen. Jag fick även tillfälle att träffa Veronica som jag inte sett på år och dar, känns det som.


Jisses, vad det här inlägget kom att handla om enbart plugg, plugg, plugg.


Jag gör mig fin med lillkillens militärhjälm,
lillkillen får ni inte se på en normal bild, av säkerhetsskäl

Tjohooo... eller nått

Snart bär det av till skolan. Det är dags att ha ett seminarium om psykologiuppsatsen. Jag har åtminstone hunnit skriva inledningen, i princip hela faktadelen och skrivit ihop undersökningsfrågorna, det är väl bättre än inget i alla fall? Töhöhö

Det är bara att tuta och köra!

Nu var det hela fem dagar sedan jag bloggade sist, hur har ni stått ut med att vänta?

Så, vad har hänt i mitt fullspäckade liv de senaste fem dagarna?


Jo, i torsdags var jag iväg med killen och en polare för att polaren skulle köpa ny stereo, nya högtalare och en GPS till sin nya bil. Efter det bar det av till Nynäshamn för att hämta en kamera. Det förklarar det att jag inte var hemma för att kunna ge Veronica den pluggmotivationen hon så prompt kräver att JAG ska ge henne. Inte kan väl jag rå för att jag är en sådan energigivande person som jag är, och att andra behöver energi från mig för att kunna utföra sina nödvändiga bestyr.  


I fredags var jag på krogen och firade en bekant som fyllde 18. Det blev inte en särskilt långvarig krogrunda för min, killens och en annan bekants del. Vi for hem redan vid elva på kvällen, ändock kom vi inte hem förrän vid ett på natten. Jag säger då bara det, SL kan gå och slyna sig nere i sanddyn av Mississippis långa syndafloder med rötfläsk och kroppsbestyckningar från folk med hudhandikappade attribut. Pendeltågen var försenade hela dagen, med hela tjugo minuter, ända från när jag åkte till skolan tidig morgon, till sista tåget. Hur är det möjligt?  


Igår, lördag, åkte jag, killen och en bekant till Hässelby för att fira min väns pojkvän som fyllde år. Vi satt ute på en fotbollsplan i den kokheta värmen. Att vara dunderförkyld och sitta och svettas på en fotbollsplan är väl inte direkt någon idealsituation. Dessutom var det personer där som fortfarande levde med 90-talets suspekta skinheadmentalitet, en kille hällde öl i den andra killens mat, vilken i sin tur kastade ölflaskor, vilka träffade den första killen i ansiktet så det sprutade blod från hakan. Vi bestämde oss strax därefter för att dra oss hemåt. Det var lite småtråkigt att åka ifrån mina vänner som stannade kvar, men vi har åtminstone planerat att ha en Astrid Lindgrenmaraton inom de närmsta veckorna. Vilket går ut på att kolla igenom en jävla massa filmer av Astrid Lindgren, vem kan motstå Pippi, Lotta, Emil, Madicken, alla barnen i Bullerbyn och inte minst alla ungar i Saltkråkan?


Idag ska jag försöka tillägna resten av tiden till att plugga till min psykologiuppsats, vilken ska vara inne senast tisdag. Jag som knappt har börjat med den än, Rest In Peace, me!


Hut, hut, pestoprutt

Det blev inget med lägenheten jag skrev om i förra inlägget, gubbjäkeln lät någon annan snubbe skriva på kontraktet i söndags. Så på söndagskvällen åkte jag och kille iväg för att titta på en annan lägenhet. Den var otroligt fräsch och rymlig, men lite väl dyr för att endast vara en etta, så vi sket på den med. Men imorgon ska vi på lägenhetsvisning igen, vi får se hur det går den här gången, förhoppningsvis bättre.


Idag har jag tråkigt nog varit i skolan, men den ska väl skötas den med. Dagen började med en mycket givande biologilektion, jag fick reda på min blodgrupp. Biologiläraren uppskattade dock inte när jag spelade upp låten Sjung om studenten, men det tyckte både jag och den andra som satt inne på lektionen var helt okej, vi tar ju ändå studenten snart.


Efter biologilektionen (vilken egentligen inte var en riktig lektion utan en WS - workshop - som används flitigt i den särskola jag går i) gick jag ner till samhällsplanet för att möta upp Veronica, så vi kunde luncha ihop som vanligt. Pyttipanna var på matsedeln, inte smakligt nog åt mig och Veronica, så vi begav oss istället till ICA och köpte oss en varsin macka och drickyoghurt. Min macka var däremot inte heller särskilt aptitlig, någon satans idiot hade roat sig med att använda sig av pesto istället för smör. Därför fick den sällskapa med bananskal och blöjor i en papperskorg. Drickyoghurten var åtminstone god, tack och lov.


Sista lektionen var då psykologi, den var inte alls lika givande som låtsasbiologilektionen. Läraren delade in oss i grupper för att vi skulle diskutera uppdraget, jag hamnade självklart tillsammans med tjejen som alltid ska snacka om autism. Nu vet jag i alla fall varför. Oväntat nog skrev hon om autism även i uppdraget, hon berättade varför, vilket var att hon nämligen jobbar som ledsagare åt autistiska ungar. Jag som alltid trodde att hon själv var autistisk, men det kan hon ju visserligen fortfarande vara. Vi blev snabbt klara i vår grupp så vi kunde med gott samvete dra oss hemåt, vilket jag med nöje gjorde.


Så här ska en dag se ut

Idag har det varit en helt otroligt underbar dag. Vädret har varit på topp, grillat var på menyn och killen och jag har hittat en lägenhet. Så det blir flytt nästa helg, så jävla skönt. Först ska vi visserligen åka till Örebro för att skriva på kontraktet, ge gubben som har lägenheten nu pengar och hämta lite saker hos killens morsa. Det blir även övernattning där, så vi får tillfälle att träffa killens son också.

 

Jag kan inte förstå vilken förbannad tur vi hade, killen fick nästan lägenheten bara för att han själv är örebroare. Först stod killen trea på listan, läget ändrades dock då gubben fick reda på att om killen fick lägenheten, skulle han själv komma ner till Örebro för att skriva kontrakt, hämta nycklar och ge pengarna. Det är underbart när det flyter på så här bra, det är bara att hoppas att det inte går åt helvete nu. Som den första lägenheten vi kollade på, då hade vi samma flyt, men snubben som hade lägenheten sa samma dag som vi skulle skriva på kontraktet att den killen som bodde där då gärna ville bo kvar. Vilka människor det finns.

 

Det har även hänt annat skoj den här veckan. I onsdags tog min kusin studenten, och som jag skrev i ett tidigare inlägg skulle jag se till att fira henne ordentligt, eftersom jag totalt missade hennes studentskiva. Det var ruggigt kul att få träffa henne, faster och min andra kusin (med flickvän) igen. Efter utspringet, åkte vi hem till faster där vi blev bjudna på en läskigt god smörgåstårta. Efter att ha suttit där och varit lite sociala en stund bestämde jag och killen oss för att åka hem och vila för att orka med ett krogbesök på lokalpuben. Killen var dock väldigt trött, så jag fick bege mig ner till krogen själv.

 

På krogen mötte jag två stycken från mitt gamla innebandylag, en person jag alltid lyckas ringa fel till, en stackars liten sate vars namn inte ska nämnas här och en före detta bästa vän som det nog är lika synd om som den sistnämnde. De två senast nämnda personerna lyckades dock inte förstöra min kväll, trots deras försök (framförallt den förstnämnde försökte). Snälla rara, inte kan ni väl tro att ni med era pekande fingrar och erat viskande kan skrämma upp mig? Konstigt nog var det den av er (om inte den enda) jag har mest otalt med som gick först, tråkigt nog. Men, men, jag var inte där för att tjafsa, jag var ju trots allt där för att fira min kusin, och kvällen blev lyckad.

 

Igår åkte jag och killen till hans polare i Hökarängen. Där tog vi det bara lugnt, kollade på film och slängde i oss en massa onyttigt. Man kan ju även säga att videobutiken i hökarängen centrum inte kan gå något vidare bra, då de till och med säljer filmer för tio kr/styck. Så killen passade ju självklart på att köpa sig tolv stycken.

 

Just nu pågår matchen mellan Tre Kronor och Vitryssland, och för tillfället står det 4-4, vi får hoppas på att Tre Kronor lyckas ta ledningen igen.


RSS 2.0