Tähä

I måndags tänkte jag att jag skulle vänta med att måla till idag, för det behövdes mer färg, och på tisdagen hade pappa köpt mer färg då det inte räckte med det lilla som fanns kvar. Imorse när jag vaknade märkte jag att pappa hade målat det som skulle målas, IGEN. Ajajaj, vad jag känner mig dum som inte gjort det själv nu. Dumma mig... Dumma snälla pappa också!

Så... nu kan väl rummet egentligen klassas som färdigt. Då blir det bara till att sätta upp fönsterbrädorna och elementskydden, städa och flytta in möblerna igen. Jaha... Nu känns det ju nästan som att jag borde börja på ett nytt projekt, haha.

Imorgon ska jag hjälpa min bror och hans flickvän att flytta och skruva ihop IKEA-prylar, sen ska jag faktiskt försöka få in en bild på det färdiga rummet.

Snart är det dags för skolan, och den här kursen är verkligen guld! Så här roligt har jag inte haft i skolan sen jag gick i lågstadiet, vi får nämligen sitta och pyssla och experimentera under varje lektion (hittills åtminstone). Haha, jag valde verkligen rätt utbildning!

Naj, nu ska jag borsta tänderna och knata ner mot tåget för att möta Amanda, tjoflöjt! :D

Sneak peak 2

Nu har jag varit riktigt dålig på att uppdatera, men vem kan klandra mig? Jag har ju trots allt haft fullt upp. Fredag till lördag var jag iväg på en hemlighet, hähä. När jag kommer hem på lördag kväll visar det sig att pappa inte bara målat klart taket, han hade även målat klart väggen ovanför panelerna och en omgång på panelen. Vad ska man säga? Jag har en mycket rar far, även om meningen var att JAG skulle måla allt (förutom taket då). Sen vet jag ju att han är som han är, han kan inte hålla sig borta.

Hade det bara varit jag som målat hade det förmodligen inte kommit så långt som det kommit nu, för nu är alla väggar faktiskt klara. Körde igång med sista målningen på panelerna igår och började därefter med första grundningen på fönsterbrädorna och elementskydden. Idag blev det sista grundningen och imorgon ska jag försöka hinna med att måla dem och jag hoppas det räcker med en omgång, annars måste vi köpa en till färgbytta... och det är ju sådär! Många liter färg har det gått åt, men jävligt härligt blir det. Det är ett helt nytt rum! Luftigt, inbjudande och härligt, så ska det vara.

Eftersom jag är så snäll, så bjuder jag er på en till liten glutt på hur det ser ut nu.



Här är alltså det färdiga resultatet på väggarna. Det blev inte samma nyans på panelerna och övriga väggen som jag tänkte först, men det här blev faktiskt mycket snyggare. Nu vet jag inte hur rättvisa färgerna gör sig på bilden (inbyggd blixt och ingen ork till att fixa till bilden), men det får duga som en "förhandstitt". Övre delen av väggen är hursomhelst i antikvit och panelen i bara vit.

I söndags blev det även en snabb tripp till IKEA (som jag egentligen hatar att knata runt i, speciellt under en löningshelg), där jag (läs; mina föräldrar vägrade låta mig betala) införskaffade en ny klädsel till soffan. Smarrigt värre!

Bild på det färdiga rummet (som egentligen aldrig kommer bli riktigt färdigt enligt mig) kommer väl förhoppningsvis senare i veckan.

Yeey me!

Mhm!

Äntligen är den jobbiga kursen, med den mest värdelösa läraren, över! Redovisning var det sista momentet i hela kursen, egentligen skulle vi ha haft den i torsdags... men den underbara läraren ansåg att hon bara kunde skita i den, utan att överhuvudtaget meddela det. Visst, någonting privat kan ha hänt, men är vi då inte värda en förklaring eller åtminstone en ursäkt? Det fick vi kolla oss i arslet efter.

Nu får ni hålla tummarna på att min grupp klarade sig från underkänt, med tanke på att hon varken gillar mig eller Kimberly (verkar det åtminstone som att döma av hur hon pratar med och till oss), så finns det ju en risk att vi får underkänt av just den anledningen. Ja, hon är en sådan människa som lägger in sina personliga värderingar om folk i betyget. Den enda anledningen till att jag fick ett A på stortentan var med stor sannolikhet för att hon inte visste att det var jag, för när hon skulle berätta resultatet frågade hon efter mitt namn, när jag då sa det var hennes svar "jaha, var det du... Hm, det trodde jag inte, jag hade gissat på att du skulle få max ett C". Värst är väl om jag fick det resultatet för att hon trodde att det var någon annan, som hon faktiskt gillade, haha!

Hursomhelst, nu ska jag försöka hitta sidan för utvärdering av den här kursen och jag kan ju säga med detsamma: den kommer INTE att vara positiv! Av alla jag pratat med i kursgruppen så är det INGEN som gillar henne, märkligt va?

:D

Nuuuu ska jag ut på en välbehövlig promenad med bästa Lina! :D Den filuren är rätt så nyhemkommen från thailandet, den räkan! :D

Hahaha, långt inlägg, tjiiiing!

Sneak peak

Igår jobbades det för fullt här hemma. Då jag gjorde allt förarbete i lördags ägnades hela gårdagen åt målning. Två lager med grundfärg krävdes för de fula panelerna och det kommer även krävas två lager med färg. Det blev även lite spackling på väggarna, som ni kanske ser. Idag blir det till att slipa spacklet och sedan spackla på igen. Idag kommer förhoppningsvis taket och taklisterna målas (takmålningen blev jag däremot inte betrodd, pappa vill helst göra det själv, hähä), sen blir det införskaffning av väggfärgen. Nästa vecka ska allt vara klart har jag bestämt.

Sen vill jag ju givetvis skaffa mig en massa nytt, jag vill bli av med databordet och skaffa någon snyggare. Få upp lite hyllor, byta ut brorsans gamla byrå mot min egna (som är sjukt mycket snyggare). Allt det där får däremot ske pö om pö, det är ju inte direkt så att jag har några guldbyxor i ägo.

Jag kan däremot förtälja att jag vaknade med en grym träningsvärk både igår och idag, om det är för att jag är sjukt otränad eller på grund av mitt hårda slit är upp till er att tolka.

En sak som är säker är att jag inte kommer behöva gå i terapi på en hel livstid!


Muh

Nu är jag lite halvslut... Har donat i rummet sedan vid nio imorse. Jag hade tänkt att jag skulle hinna grunda på lister och panelerna, men det tror jag inte att jag kommer hinna idag. Jag skulle hinna påbörja det, men känns ruttet att inte göra klart allt direkt. Så nu får det nog bli dusch, mat och sen en timmes slapp.

Tjoflöjt!

Tihi

Vivvsan berättar dagens plan för mig över MSN! Jag diggar henne, haha :D


Mums

Idag har jag bestämt mig! Jag ska nog fan äntligen sätta igång med min egna "Extreme home makeover", helst idag, det har varit mycket snack men lite verkstad. Jag har nog blivit lite pushad av Kimberlys renovering av sin lägenhet ;)

Jag ska hursomhelst försöka få ordning på mitt rum nu, för tillfället ser det förjävligt ut. Jag måste måla om, det är ju nästan deprimerande färger i mitt rum, ordning ska det bli! Pappa får agera lite som rådgivare så att allt inte blir kaos, hähä. Hoppas han ställer upp som det!

Jag ska bjuda er på ett par bilder på hur mitt rum ser ut just nu, och ja... det ser ut som tant Agda blivit född och slutligen dött i samma rum, ungefär. Mobba mig dessutom inte för stöket och oordningen, inte heller för tjockisskärmen och tjockistvn ;)




Haha, det är nästan så att jag skäms, men äsch! Mycket jobb blir det, men det skiter jag i, jag älskar att måla, spackla och allt vad det heter.

En måndag

Nu ligger jag i sängen och slöglor på dumburken, riktigt trist egentligen. Snart börjar bigbrother som jag av någon anledning tycker är roligt, även om jag inte för mitt liv kan förstå dessa människor som frivilligt ställer upp. Det kanske är just därför det är roligt att se, dumma människor har väl alltid varit en form av underhållning. Man känner sig plötsligt som en klokare människa om man har någon korkad att jämföra med. Ja, korkade är de om de frivilligt vill ställa upp som apor i bur, ständigt under granskning av flera miljoner. De flesta säkert av en anledning också, att bli "kändisar".

Med de orden säger jag tack och hej, dags för att se programhelvetet ;)

Hähä

Haha, den här låten är så jävla störtskön! Jag gillade verkligen inte den första gången jag hörde den, men nu är den fasiken en favorit!


En rätt så tråkig dag, hittills

Resultatet av att ha tråkigt i flera timmar:



Ja, då blir det helt enkelt till att ta en massa egobilder på sig själv för att sen montera det så att det åtminstone ser ut som att man har sällskap!

Blä

Nu sitter jag och väntar på att tiden ska gå så att jag kan bege mig till skolan för första gången den här veckan. Igår tänkte jag att det skulle bli sjukt skönt att komma ut och faktiskt göra någonting, det tycker jag väl fortfarande. Men jag gjorde en totalmiss... Jag trodde att den informella texten inför redovisningen skulle postas senast kl 12 idag, men det var tydligen dagen innan redovisningen den skulle postas. Eftersom jag såg det vid sjutiden igår så var det ju en aning för sent, så nu undrar jag om jag överhuvudtaget får redovisa idag?

Läraren kanske är snäll och ser mellan fingrarna, fast det ska ju ändå vara på lika villkor för alla. Ösch ja, jag får väl ta mig ett snack med henne idag så får jag se om jag måste göra en omexamination eller om jag måste komplettera något. Önska mig lycka till, haha!

Bara för att jag var ute och fotade idag





Nu är jag förövrigt sjukt sugen på en semla, dagen till ära!

Dag 30 – Min bästa grimas.



Det här får helt enkelt bli min bästa grimas, jag orkade inte ta en ny bild så jag tog en tidigare visad bild.

Det absolut bästa med det här, det är att detta var det absolut sista inlägget i den där förbannade listan, GIGIDI GIGIDI (för att låta som Quagmire i Family Guy)

Filmer!

Okej, nu kommer filmerna från min och Vivvsans rundtur i staden, även om jag bara orkade ladda upp två stycken, det tog ju så lång tid!

Vivvsan kramar August Strindberg och blir rädd!


Vivvsan fryser!


Dag 29 – Det här ska jag bli när jag blir stor

STÖRRE! Hähä, nej men jag kommer aldrig bli vuxen, mitt barnasinne kommer alltid finnas kvar, just därför är mitt mål att bli förskollärare. Så, det ska jag bli när jag blir stor. Jag ska även bli pensionär, fast det är ju 44 år kvar tills dess. Även om jag är helt klar med studierna om 3 ½ år (jag räknar in det där onödiga året då man måste arbeta under mentor för att få sin lärarlegitimation och därmed vara "fullvärdig" förskollärare), så kan jag inte se mig som stor då heller.  

En dag med Vivvsan

Detta får bli ett inlägg fyllt med bilder, "tjoflöjt" tänker ni, jojomensan det vet jag att ni gör!

Det var alltså igår som jag träffade denna varelse inne i staden. Det började med att jag (som i vanlig ordning, som den tidspessimist jag är) kom väldigt tidigt. Jag bestämde mig för att gömma mig på centralstationens entréplan, gav Vivvi en ledtråd om vart jag satt. Ledtråden löd: "SJ Lounge" skylt! Hon var såpass duktig så att hon hittade mig väldigt fort. Därefter bestämde vi oss för att knata till Max för att käka lite chili cheese, jag tog en milkshake till. Medan Vivvsan beställde sina nyttigheter skulle jag ta min bricka och flytta lite på mig, men kunden som stod i kassan bredvid råkade stöta till min bricka och min milkshake välte. Hon sa förlåt och jag fick en helt ny av den trevlige grabben i kassan, allt var frid och fröjd.

Vi åt upp de übergoda friterade ostbollarna med chili i och begav oss sedan ut, då bestämde vi oss för att jaga solen. Solen försvann när vi kom fram till det ställe där det tidigare varit soligt och vinden blåste iväg oss, då blev vi ledsna och knatade upp mot Tegnérlunden. Här kommer bilderna!


Båda drog upp kameran, vi fotade varandra, som det brukar bli!


Vivvsan pekar på något... och ja, det är byggnaden till höger, hon gillar stjärnan!


Vivvsan går mot statyn och kramar den, blir rädd när hon kollar upp och har en man vid namn August Strindberg stirrandes rätt ner på henne. Film finns på det och det kanske kommer upp, hähä!


Själv så gillade jag speciellt hans fot, åhja, jag är en fotfetischist!


Sen skulle vi gå vidare men trappan ned från parken var numera snarare en pulkabacke. Vivvsan kände sig då som "äldre än en gammal tant". Hennes tappra försök att stadigt ta sig ned för trappan finns även den på film.

Här blev dessvärre minneskortet fullt och jag orkade inte byta det just då. Så tills jag bytte minneskort blev det en del strövande i olika butiker, sannerligen intressant. Speciellt en bok vi hittade, men sådant nämner vi inte här mer än att vi tyckte att "Huvudvärken" var otroligt rolig.

Vi började frysa och bestämde oss för att jaga solen igen.


Vi hittade den! En parkbänk fick den stora äran att ha oss som sällskap medan vi satt där och skapade några videos. Min kamera verkade däremot bara spela in i max 30 sekunder, jag måste ha råkat trycka in någon dålig inställning.


Så här såg Vivvsan ut efter att tre turister kommit fram till oss och frågat efter något café där de kan se ut över hela staden. Jag tyckte att det borde vara Slussen, bad Vivvsan förklara vägen för min engelska inte är av den bästa. Det gick snett, vi satt mest och skrattade. De frågade vart vi brukar gå för att dricka och äta en kaka... Då sa jag hem, dem var äckliga och trodde att det på något sätt var inbjudan, men nej det var de verkligen inte, så de gick, woho!

Återträff får det bli snart igen, då kommer jag till Västerås! :D


Dag 28 – Det här saknar jag

Jag saknar att jobba, för ibland känns det rätt så värdelöst att plugga, plugga och åter plugga. Jag saknar att få en lön så att jag slipper ha en budget på cirka 700 kronor, jag vill utöka den budgeten med en nolla till åtminstone. Fast egentligen är det väl bara för mig att försöka hitta något extrajobb, fast jag kommer ju inte kunna komma upp i den summan då i alla fall.

Annars så saknar jag även att vara lite, sådär riktigt liten då man inte behövde tänka på att plugga eller något sådant. Bekymmersfri som man var och att glädjas åt det minsta, som att man fick favoriträtten till middag, det gjorde dagen.

Dag 27 – Min favoritplats

Just nu känner jag att min favoritplats helt klart är sängen, jag är astrött, men jag är den som inte kan somna om när jag vaknat till. Annars kan även ett badkar ses som min favoritplats, det är skönt att bada, men vi har ju inget badkar. Skogar och sjöar är även de mina favoritplatser, jag är en riktig skogsmulle egentligen, jag kan spendera flera timmar på att bara knata runt i skogen.

Jag vet inte vad jag ska skriva mer om det, så jag sätter punkt här.

Tjoflöjt

Under gårdagen spenderades min sista dag på VFUn för den här gången, men jag är snart tillbaka igen som tur är. Efter det åkte jag och Carro iväg till SKHLM för att kika runt lite, och jag ville ha min goodiebag från The Body Shop, hon frestades av den och bestämde sig själv för att bli medlem. Mohaha! Sen blev det sushi till middag, nomnomnom, det var länge sedan och helvete vad gott det var! Det var hursomhelst en mycket trevlig dag!

Idag är jag ledig, och jag är sjukt trött, vaknade vid fem första gången men lyckades åtminstone somna om fast jag vaknade halv sju igen, höhö! Innan VFUn var det tvärtom, jag somnade sent och vaknade sent, fan vad fort min kropp ställer om sin sovklocka.


Dag 26 – Mina rädslor

Rädslor, det är väl klart att jag har! Många, egentligen... Jag är rädd för att något hemskt ska hända någon nära, att bli påkörd av en bil, bollar, traktorer och lastbilar (för att de är så stora), springa uppför trappor (rädd att ramla rätt på käften och slå ut alla tänder), inte kunna få barn, sätta i halsen, höjder. Jag skulle kunna fortsätta i all evighet! Däremot är det ingenting jag direkt tänker på hela tiden, utan mest när något får mig att tänka på det liksom, som när jag springer upp för en trappa till exempel.

Sånna där fjantiga rädslor som exempelvis bollar och höjder är sådant som jag gillar att utsätta mig för ändå. Jag var innebandymålvakt, trots att jag var bollrädd. Jag drömmer om att hoppa fallskärm för jag älskar verkligen adrenalinkickar, jag är väl kanske lite av en adrenalinjunkie. Sen finns det ju de saker som jag är rädd för som jag hoppas att jag aldrig behöver uppleva, som att något hemskt ska hända någon nära. Men man kan ju trots allt inte gå runt och vara rädd hela tiden, då skulle livet bli ganska trist.

Dag 25 – Det här är jag bra på

Jag är bra på allt!!! Nej, kanske inte... Däremot kan jag inte komma på något specifikt som jag faktiskt är bra på, att... bli förkyld kanske? Vilket jag är nu, men det blir jag förvisso alltid när jag har VFU, så det kan jag väl kanske inte räkna med. Då kom jag på att jag faktiskt är bra med barn, för de verkar gilla mig ganska så direkt. Det tog mig kanske en halvtimme att få alla barnen på min VFU att börja leka och prata med mig, om ens det, så det kan man väl kanske räkna med?

Jag är även bra på att sväva iväg i mina tankar, det gör jag jämt. Ska jag tänka på något specifikt så slutar det i regel med att jag tänker på någonting helt annat efter några sekunder.


Jag stal bilden från google, bara för att den var så söt,
fast mest för att jag nästan också ser ut sådär just nu!


RSS 2.0