Åååh...

Imorgon börjar allvaret, klockan är ställd på 05:45 och jag kommer nog fan inte sova många timmar inatt. Jag är sjukt nervös! Hoppas att jag hittar rätt, jag har ingen aning om vart jag ska vara mer än vilken förskola det är på då. Äsch, det löser sig alltid, får jag väl intala mig.

Igår var jag ute å käkade med herr Hemlig, det blev Hoa Hoas restaurang Lokes bar och vi började med en förrätt. Jag tog en toast Laplandia, som var sjuuuukt god! Nomnomnom, verkligen något att käka igen. Innan dess fick jag även inhandlat lite proteinpulver, nu när jag börjat dra igång med träningen lite bättre.

Aaaah, men nu har jag fan inget mer att skriva för tillfället... Uppdaterar förmodligen imorgon igen, om jag inte däckar när jag kommer hem, haha!

Just det...

... kanske ska nämna, om än bara för mig själv som en påminnelse in i framtiden om jag börjar känna mig konstig. Två parasiter slukandes mitt blod hittades på min kropp för två dagar sedan, alltså den 26 juli.

Jag och mamma var på promenad, hon ville inte gå i högt gräs, jag lurade ut henne dit ändå. Resultat:



Alltså straffades synden, jag visade inte aktning för min mor, hon fick ingen fästing men jag fick två. Tji på mig liksom! Höhöhö, inte för att jag är nojig, men vem vet... kanske får man borrelia.

HEJ! :D

Idag har jag lovat Vivvsan att blogga, så jag antar att jag får ta och göra det då också, hehehe!

Denna dag har spenderats en del i bilen, vi åkte iväg till Hedlandet (ett varuhus), där jag hittade en tavelram. Egentligen hade jag tänkt framkalla någon bild på en canvas, men nu fick denna tavelram fungera till ändamålet istället. Jag köpte nämligen två lampetter när jag var på Gotland, och dessa skulle få lysa upp någon tavla. Jaja, så roligt var det, behöver ju inte göra värsta utlägget om det.

När vi ändå var på Hedlandet tyckte mor min att vi skulle kika in på Möbelkvalitén, hon har suktat efter ett matbord där i cirka två år. Idag beställde de äntligen det, så ett halvimpulsköp kan man ju nästan kalla det, trots den långa betänketiden.


Här är då tavelramen jag köpte (ignorera mina festliga vänner som ingick med ramen, hur snällt?) och de två lampetterna då. Jag skickade in en framkallning på några egna bilder, jag tror att jag kan hitta bilder till mina egna minnen, faktiskt!

.

Åh, vad trevligt att jag ville titta in och uppdatera lite. Ehm ja... Jag börjar bli sjukt nervös, nästa vecka är sista veckan av ledighet, vilket innebär att jag börjar jobba om lite mer än en vecka. Vilket ändå ska bli riktigt kul, men nervositeten sitter där ändå, fast det är väl som sig bör antar jag. Så snart är det inte heller långt kvar tills plugget börjar och konstigt nog så ser jag faktiskt fram emot det, att få träffa alla goa klasskamrater igen och för att stå på ruta tre av sju, då ser man att det går framåt.

Den här veckan har jag inte gjort så överdrivet mycket, i förrgår (onsdags) träffade jag Juhaan över en glass. Jag såg slussning också för första gången i mitt liv, höhö!

Igår följde jag med mina föräldrar till Dalarna, de hade bestämt sig för en dagstripp dit. Efter ett tag hamnade jag bakom ratten, så nu har jag kört på motorväg för första gången i mitt liv. Jag dog inte! Men när vi kommit in i Dalarna så hade en lastbil kört av vägen, så det var bara att stanna och vänta på att bärgningsarbetet skulle bli klart. Så, även dirrigering av polis kan jag pricka av innan jag ens har körkort.

Målet med resan var att kolla på vårt gamla landställe och jag kommer fan ihåg det, trots att det såldes när jag var 2,5 år. Efter det åkte vi för att leta efter min mors farmors grav, den var riktigt svårhittad och vi hade inte hittat den om vi inte frågat personalen där efter karta över gravplatser. Tydligen så finns det en hemsida där man kan söka på namn, födelsedatum och dödsdatum för att få fram vart graven finns. Min morfars mor hade inte ens en gravsten, och korset med numret låg under gräset. Ena personen som jobbade där grävde fram det i alla fall. Däremot är det rätt hemskt att hon bara är ett nummer.


Första bilden är en dålig bild tagen med min iphone, men det ska hursomhelst föreställa kön när vi väntade på att lastbilen skulle bärgas bort. Andra är gravstenen och sista är bryggan vid vårt gamla landställe.

Nu ska jag ut och hämta posten, jag hörde att det skramlade till. Haregötthej!


Gotland

Nu kanske det är lite på tiden att jag uppdaterar igen. Jag har befunnit mig på Gotland sedan i söndags, så jag har ju haft så mycket annat för mig. Nu tar jag mig tid medan de andra ändå kollar på fotbollen (jag menar, jag är ju ändå så totalt ointresserad av fotboll).

På söndagen var det inte direkt mycket man orkade med, då båten ändå kom i hamn vid sju på morgonen, och jag hade i princip varit vaken i ett dygn. Så det blev mest till att ta det lugn, och självklar besöka min gammelmormor. Det är en riktigt fin och go dam det, helt otroligt att hon är så pass stark och frisk att hon kan klarar sig i princip helt själv, hon är ju trots allt nästan 90 år. Oja, mina gener är det nog inga fel på, höhö!

Måndagen var även det en riktig tröttisdag, kan inte ens komma på om vi gjorde något speciellt då, mer än att åka runt i bilen och kolla runt.

Igår blev det lite strövandes innanför ringmuren och efter det blev det att träffa min käre gammelmormor igen. Vi begav oss ut för att käka och jag vet nu vart min envishet kommer ifrån, hon vägrade låta oss betala, hon skulle prompt bjuda på maten. Det var så otroligt härligt att se henne lycklig av det, och hon verkligen sprudlade av glädje när vi lämnade av henne.

Idag blev det en tripp till Fårö där det kollades på raukar. Efter rauktittandet begav vi oss ut för att hitta någonstans att käka, men det var verkligen proppfullt överallt, så vi bestämde oss för att åka tillbaka. På vägen tillbaka till färjan tog det stopp på vägen, en brandbil hade ställt sig på tvären över vägen och längre fram stod en ambulanshelikopter, det var tydligen någon som skadat sig. Som tur var verkade det inte vara något allvarligt, utan bara någon som skadat foten. Jobbigt att vara på en ö utan något sjukhus, häftigt dock att kunna säga att man åkt ambulanshelikopter, hähä!

Nu orkar jag däremot inte skriva något mer, så jag ska väl antingen gräva ner mig i boken eller kolla på någon film. Däremot kan jag bjuda på två bilder, vet dock inte hur de ser ut, då alla bilder som visas på den här datorn verkar överexponerade. Så det fick bli en spartansk redigering av exponeringen i något skitprogram på den här datorn.


Raukkollande på Fårö


Ståendes på stranden i väntan på att brandbilen skulle flytta sig.

Ja, det blev bara bilder på mina fötter som lades upp nu, mer bilder får komma sen. Tjiiiing!

Grönaaaaan

Igår var jag då på Gröna Lund med Carro, det var sjukt roligt, men annat kan det väl fan inte bli?

Direkt när vi kom in sa jag "Vi börjar med Pop-Expressen", gick till det ställe där det alltid legat, men den var borta! Så vi började istället med Fritt fall, tilt dessutom. Hua, jag är riktigt höjdrädd, men samtidigt en adrenalinjunkie som det brukar kallas. Äckligt var det i alla fall när skiten lutade sådär 80 meter upp i luften. Efter att ha åkt några attraktioner bar det iväg till ett hamburgerställe för att få i sig lite föda. Där mötte Carro en gammal arbetskollega som berättade för oss att Pop-Expressen inte alls var borta, de hade bara flyttat den. Så efter maten och lite slänggunga (som tydligen heter Kättingflygaren, har den alltid gjort det?) bar det av mot Pop-Expressen. Väl där ser vi "INGEN KÖÖÖÖ!", hmpf... den var tydligen ur funktion för tillfället, så vadfan. Då gick vi istället till Spökhuset.

Carro sa att hon var som en unge i Spökhuset och blev asrädd, jag trodde inte att det kunde vara sååå farligt egentligen. Men redan i dörröppningen in så står någon figur som liknade Alf i Mupparna. Jag kom förbi honom utan några problem, men när Carro ska in stoppar han henne och står i vägen. Hon skriker "Lindaaaa!" och tar sig förbi, då tar "Alf" tag i mitt hår och säger "Lindaaaaaa" med slemmig röst. På en balkong inne i huset kommer någon som är utklädd att likna tjejen i The Grudge, eller om det är The Ring stapplandes mot oss. Carro greppar tag om min rygg och använder mig som sköld medan hon skriker "Nej, nej, nej, nej, nej!" och dansar runt med mig, säkert i ett tiotal varv. Jag sa ju att jag skulle föreviga detta, Carro. Mohaha! Det är något jag alltid kommer komma ihåg i alla fall, skrattade mig igenom hela huset!

Vi åkte väl några saker till tills vi beslöt oss för att gå tillbaka och kolla om Pop-Expressen funkade, jodå den snurrade på, så vi ställde oss i kö. Då kommer en utav värdarna fram efter ett tag och säger att "Den funkar fortfarande inte, vi testkör den bara, vi vet inte riktigt när vi kan ha igång den igen". Så det var bara att traska iväg igen.

Efter ett tag kom vi tillbaka dit igen, och nu verkade den funka, så vi ställde oss i kö. När vi i princip var framme till att komma på Pop-Expressen, då jävlar ballar den ur. Så det var bara att gå därifrån IGEN!

Vi åkte lite annat, en massa saker som jag aldrig åkt förut, jag har ju ändå inte varit på Grönan och åkt någonting på flera år, så det var en massa saker som man missat. Bland annat Kvasten, Insane och Twister. Dessa var även de sjukt roliga, även om kötiden till Twister var lång, det tog säkert en halvtimme. Den var hursomhelst jävligt härlig.

Eftersom vi inte kunde släppa taget om Pop-Expressen så gick vi dit igen, och den funkade igen, så vi ställde oss i kö ännu en gång. Utan förhoppningar om att vi skulle få åka den då. Den här gången blev vi däremot förbannade över några idioter som stod i kön framför oss. Det stod tre eller fyra personer där, och vinkade först in två kompisar. Då tänkte vi bara, jaja, två personer det är inget. Sen vinkar de däremot in åtta personer till, då kunde inte jag hålla käften och säger "Men snälla, okej om det är två personer, men kom igen... TIO!?". Så de släppte förbi oss framför dem åtminstone, men det var ändå rätt retande. Den här gången lyckades vi i alla fall åka den, och precis innan vi ska gå på så säger frågar den ena värden det där sällskapet på 13 personer "Har verkligen alla ni stått i kö? Jag har fått lite klagomål." Mohahaha, däremot hände inget mer än så, tråkigt nog.

Tyvärr tog ju dagen på Grönan slut, jag hade gärna stannat flera timmar till. Därför åker vi dit idag igen, fast det blir ju egentligen bara för att se Alice Cooper, jag har nog inte råd att åka en jävla massa saker idag igen. Ibland önskar man ju att man var fullskiten av pengar.

Innan dess blir det däremot en fika hemma hos Carro för att fira hennes födelsedag tillsammans med hennes mormor!

 

Bara för det är jag snäll och bjuder på en bild från Fritt Fall, snällt va? Jaaa, det var lite min mening att se skräckslagen/förbannat/häxaktig ut, hehehehehe!


RSS 2.0